Què ens ha semblat «Królowa»

Królowa (2022)

Quan quasi ens mariretiram

Si em perdonau, avui no m’estendré gaire que me n’he d’anar a fer nones. No vull partir, però, sense recomanar-vos aquesta minisèrie polonesa: Królowa (reina), una obra dirigida per en Lukasz Kosmicki i escrita per n’Ottó Geir Borg i en Kacper Wysocki partint de la idea de n’Árni Ólafur Ásgeirsson que té un to semblant a Swan Song (pel to crepuscular) i AJ and the Queen (per les reines amb cor).

Na Loretta (Andrzej Seweryn) es retira dels escenaris de París, on s’ha fet un nom com a intèrpret, i fora d’ells com a modista. Tot canvia quan rep una carta de n’Izabela (Julia Chetnicka) referent a sa mare, na Wioletta (Maria Peszek), ai, ai, què passarà?

En els quatre episodis que té, trobarem una història amable, poc innovadora, però innocent i que ens enganxarà per la força que té sobretot el protagonista i el relat en general. Especial atenció al paper d’en Kova Réa (que fa d’en Corentin, el coreògraf i millor amic de na Loretta).

Vos agradarà si vos heu posat perruca qualque cop, sabeu les coreografies d’ABBA o de Priscilla. No la mireu si vos agrada el pàmfil d’en Tom Hanks o l’entabanat d’en Tom Cruise.

La trobareu a Netflix.

■■■□□ Humor

■□□□□ Masclisme

■■□□□ Queerness

□□□□□ Sexe

■■■□□ Interès

Comparteix
El rotllo de les galetes. Empram les galetes per veure estadístiques de qui ens visita i coses d\'aquestes que fa tothom. De moment no posam publicitat i contingut dels social media, però com que no sabem si en posarem alguna vegada i ens fa una mandra monumental escriure aquest text doncs ho deixam per si el cas. Si no coneixes del que estem parlant pots trobar tota la informació sobre la privadesa d\'aquest lloc web aquí o fer clic al botó d\'acceptar, cosa que fa el 99,99% de la gent sense haver mirat res de res. Si ans al contrari no estàs d\'acord amb la política de privadesa tanca la web i comença a córrer allunyant-te el més possible de qualsevol aparell electrònic connectat a la xarxa.    Configurar y més informació
Privacidad