«Star Trek» (1971)

Estratègia

Jocs vells modernitzats.

Fa més de cinquanta anys que els informàtics ja provaven de programar grans ordinadors per jugar. En aquest cas, en Mike Mayfield va escriure un joc d’estratègia en un aparell d’aquells que ocupaven una habitació. Volia fer la seva versió, una que es pogués jugar amb un tèlex, d’Spacewar! Així s’entén aqueixa obsessió de convertir una Pastura per les estrelles en un joc de guerra (ja en xerraré d’això a un altre article).

Així és com comença la vida d’un dels jocs clàssic més famosos, versió rere versió, dispositiu a dispositiu i creador a creador (era bastant fàcil perquè l’autor va publicar el codi font que es va incloure a llibres i revistes d’informàtica). Hi ha adaptacions a tots els llenguatges i modificacions a go-gó, des de les més ortodoxes (C, javascript, python, etc) fins a les més sorprenents com puguin ser la del Pico8 o de la qual volia xerrar-vos avui (feta per la mateixa persona): un remake que agafa imatges i veus del joc Star Trek 25thAniversary creat amb un motor d’aventures gràfiques (a l’estil del Day of the Tentacle o Maniac Mansion) i que pot ser aviat estarà traduït al català.

Cartutx de la Pico8 (aquesta imatge és el joc)


El joc és bastant senzill: hem de destruir les naus klingons que hi ha al mapa estel·lar sense ser destruïts i en el temps indicat (2 Gene Roddenberrys).

Deixau-vos arrossegar per cinquanta anys d’història, encara que només sigui per curiositat. Es pot jugar fins i tot a la web.

Comparteix

1 thought on “«Star Trek» (1971)

Comments are closed.

El rotllo de les galetes. Empram les galetes per veure estadístiques de qui ens visita i coses d\'aquestes que fa tothom. De moment no posam publicitat i contingut dels social media, però com que no sabem si en posarem alguna vegada i ens fa una mandra monumental escriure aquest text doncs ho deixam per si el cas. Si no coneixes del que estem parlant pots trobar tota la informació sobre la privadesa d\'aquest lloc web aquí o fer clic al botó d\'acceptar, cosa que fa el 99,99% de la gent sense haver mirat res de res. Si ans al contrari no estàs d\'acord amb la política de privadesa tanca la web i comença a córrer allunyant-te el més possible de qualsevol aparell electrònic connectat a la xarxa.    Configurar y més informació
Privacidad