Éssers inviables I

Els éssers humans heu de ser animals molt acostumats a la brutícia, no estimeu la higiene, la senzillesa, no gaudiu de l’aigua neta ni de l’aire pur. Què sabreu vosaltres de la tranquil·litat, de submergir-se en el silenci de la llacuna amb la sola música d’algunes granotes, d’observar la lluna plena aferrats a un jonc o veure-la cimbrejar-se gràcies a les ones de la riba mentre seguiu enganxats al llim del fons. No coneixeu plaers així. Heu fet la terra sencera a la vostra mida i en això no teniu mesura, sou falsos profetes i pitjors creadors. 

Veniu amb nosaltres al món submergit i us ensenyarem tot el que heu de saber per a portar una vida plàcida i serena. Deixeu de portar-nos a laboratoris per a descobrir els secrets que guardem, el més important és que sabem portar una tranquil·la existència en ingravitació, i això ho esbrinareu tan sols mirant-nos en una tarda de primavera, prop de l’ocàs sempre ens movem amb summa cura. Ni tan sols trencaríem una fina bimbolla dipositada a la superfície.

Us recordem que, amb la nostra sola presència ens heu declarat exemple a seguir i una gran influència per a la vostra cultura. I també dieu que som monstres lacustres amb ascendència alienígena, o això us voleu imaginar. De vegades camuflats, de vegades a la vista, amb un aspecte tan estrany i alhora delicat. Tot mal que ens causeu serà reparat, aquí una extremitat, allà la cua. Sempre ens regenerem, sempre sortim indemnes, excepte de la completa extinció a la qual ens esteu acostant.

Sabeu que us estem contant la vostra història i no la nostra. Si abandoneu la senzillesa per a abraçar la complexitat arribarà un moment en què no podreu suportar l’evolució, llavors ens acompanyareu en la tomba que haureu cavat molt abans per a tots. Si us plau, no feu res d’això. Simplement deixeu que flueixi l’aigua fresca i neta, si ho aconseguiu, ben segur que la resta serà possible.

Quants mes sou vosaltres, menys nosaltres. Dieu que ens respecteu, que som exemple de moviment i vida. Mil hores ens heu mirat, ens poseu sota la lupa i els focus per a descobrir, oh sorpresa!, que en la nostra resumida grandària i palpable fragilitat, som més complexos que vosaltres. I també el resultat d’una metamorfosi inconclusa. Al mig s’està bé, només amb injeccions verinoses ens podeu forçar a canviar.

Ara ens neguem a morir. Ens amagarem en el més profund de la tolla amb amfíbia saviesa, ocults a la vostra vista, lluny de la vostra brutícia i estultícia. Prestos per a tornar i donar-vos la lliçó de supervivència que esteu demanant. Aigua neta o extinció, aire net o extinció, tot sobre la terra ha de tornar a l’ordre natural. Escolteu la crida, últim avís, no aneu a caure en la temptació de creure que sou inesborrables. Les nostres darreres petjades seran la senda de la vostra asfíxia, perquè no teniu brànquies i no sabreu trobar el camí cap al futur entre la terbolesa que heu enllumenat.

(ajolote)

Comparteix
El rotllo de les galetes. Empram les galetes per veure estadístiques de qui ens visita i coses d\'aquestes que fa tothom. De moment no posam publicitat i contingut dels social media, però com que no sabem si en posarem alguna vegada i ens fa una mandra monumental escriure aquest text doncs ho deixam per si el cas. Si no coneixes del que estem parlant pots trobar tota la informació sobre la privadesa d\'aquest lloc web aquí o fer clic al botó d\'acceptar, cosa que fa el 99,99% de la gent sense haver mirat res de res. Si ans al contrari no estàs d\'acord amb la política de privadesa tanca la web i comença a córrer allunyant-te el més possible de qualsevol aparell electrònic connectat a la xarxa.    Configurar y més informació
Privacidad