Què ens ha semblat «Freaks»

Freaks (2018)

Quan mariestenem el que volem

Deixau-me que avui vos provi d’emblanquinar i en lloc de fer-vos una crítica com toca faci un exercici d’imaginació que fa estona que volia fer. Fa estona que vaig veure Freaks a Filmin nostre, però sembla que ja no està disponible, encara que la sinopsi (que és del que vos volia parlar) sí. Diu així:

Bruce Dern i Emile Hirsch són els protagonistes d’aquesta fantasia sci-fi que evoca la claustrofòbia de «10 Cloverfield Lane» en un món dominat per les persones amb poders.

La petita Chloe [… no pot] abandonar la casa. Un dia, la nena s’escapa, trobant-se amb un món que fins llavors només havia pogut imaginar. La ja de per si estranya realitat es barrejarà amb la fantasia a través de la mirada infantil de la protagonista.

No sé quina pel·lícula ha vist qui ha fet aquest resum: La protagonista és na Chloe (Lexy Kolker, nom que no apareix per enlloc), el món no està dominat per gent amb poders (és la gent amb poders que és dominada i reclosa), la realitat no és estranya (és bastant realista) i no hi ha fantasia (que no es barreja amb res).

Ara, jo vos faré una lectura molt més acurada i a la vegada més flipada: El film (dirigit i escrit per en Zach Lipovsky i en Adam B. Stein) és una metàfora de la sortida de l’armari d’una persona (na Chloe, Lexy Kolker) que el seu pare (Emile Hirsch) vol que passi com a Normal. El seu tiet (havia de ser el conco, en Bruce Dern) l’ajuda a descobrir qui és ella mateixa, moment en el qual, es pot acceptar i confrontar qui la vol coartar, enfrontant-se al món de forma combativa i sense demanar perdò.

Vos agradarà si sou de ciència-ficció amb sorpresa, El sisè sentit o d’en Shane Carruth. No la mireu si vos agrada Marvel o el Senyor dels anells o vos tocau pensant amb en Nicolas Cage o l’entabanat d’en Tom Cruise).

La podeu trobar a Prime Video.

□□□□□ Humor

■□□□□ Masclisme

□□□□□ Queerness

□□□□□ Sexe

■■■□□ Interès

Comparteix
El rotllo de les galetes. Empram les galetes per veure estadístiques de qui ens visita i coses d\'aquestes que fa tothom. De moment no posam publicitat i contingut dels social media, però com que no sabem si en posarem alguna vegada i ens fa una mandra monumental escriure aquest text doncs ho deixam per si el cas. Si no coneixes del que estem parlant pots trobar tota la informació sobre la privadesa d\'aquest lloc web aquí o fer clic al botó d\'acceptar, cosa que fa el 99,99% de la gent sense haver mirat res de res. Si ans al contrari no estàs d\'acord amb la política de privadesa tanca la web i comença a córrer allunyant-te el més possible de qualsevol aparell electrònic connectat a la xarxa.    Configurar y més informació
Privacidad